Risotto de botifarra negra amb carbassa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Eduard Azuaza
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les voltes de San Sebastià, Moià

INGREDIENTS

  • 320 g d'arròs Carnaroli
  • 120 g de carbassa violí
  • 1 ceba
  • 1 botifarra negra
  • 50 g de formatge de tòfona ratllat
  • tòfona ratllada
  • 1 tasseta de crema de llet
  • 1 copa de Porto
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba i la carbassa tallades a dauets durant uns 5 minuts.

Seguidament, afegiu-hi la botifarra negra tallada a trossets i el Porto i deixeu-ho reduir.

A continuació, poseu-hi l'arròs, remeneu-ho tot bé, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure 10 minuts a foc fort i després, 8 minuts més a foc suau.

Tot seguit, afegiu-hi la crema de llet, el formatge de tòfona ratllat, rectifiqueu-ho de sal i pebre, i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més.

I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb l'arròs, desemmotlleu-lo i poseu-hi una mica de tòfona ratllada per sobre.