Risotto de bacallà i ceps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jeroni Castell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les Moles
INGREDIENTS
- Per al brou de bacallà:
- 1 ceba mitjana
- 1 pastanaga
- 2 alls porro
- 1 kg de pell de bacallà
- 3 l d'aigua
- oli d'oliva
- Per al sofregit:
- oli d'oliva
- 1 ceba grossa
- 250 g de ceps
- all i julivert picat
- salsa de tomàquet
- Per a l'arròs:
- 1/2 kg d'arròs carnaroli
- 1 nou de mantega
- formatge parmesà ratllat
- 100 g de morro de bacallà
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba, la pastanaga i els alls porro, tot tallat a dauets.
Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi la pell de bacallà, deixeu-ho sofregir 5 minuts, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure tot junt durant 25 minuts més. Seguidament, coleu el brou i reserveu-lo.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a dauets durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi els ceps tallats a làmines. Quan estigui tot ben dauradet, poseu-hi l'all i julivert, l'arròs, la salsa de tomàquet, el morro de bacallà tallat a dauets i el brou de bacallà i deixeu-ho coure fins que l'arròs absorbeixi tot el brou. Finalment, afegiu-hi una mica de mantega i el formatge ratllat i remeneu-ho bé fins que es desfaci.
I ja per acabar, emplateu l'arròs.
Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi la pell de bacallà, deixeu-ho sofregir 5 minuts, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure tot junt durant 25 minuts més. Seguidament, coleu el brou i reserveu-lo.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a dauets durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi els ceps tallats a làmines. Quan estigui tot ben dauradet, poseu-hi l'all i julivert, l'arròs, la salsa de tomàquet, el morro de bacallà tallat a dauets i el brou de bacallà i deixeu-ho coure fins que l'arròs absorbeixi tot el brou. Finalment, afegiu-hi una mica de mantega i el formatge ratllat i remeneu-ho bé fins que es desfaci.
I ja per acabar, emplateu l'arròs.