Risotto amb parmesà i pesto

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Guillermo Casañé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Silvestre, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 320 g d'arròs bomba
  • 1 ceba gran
  • 1 all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 got de vi blanc
  • 150 g de parmesà
  • 2 dl de nata
  • 100 g de mantega
  • 1 l de caldo de pollastre
  • Per al pesto:
  • 1 manat d'alfàbrega
  • 100 g de pinyons
  • 1 gra d'all
  • 50 g de formatge parmesà
  • 3 dl d'oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer el pesto, poseu l'alfàbrega, els pinyons, l'all, el formatge parmesà, l'oli i la sal en un pot de pímer, tritureu-ho tot i reserveu-ho.
A continuació, escalfeu el caldo de pollastre en un cassó. Mentre el caldo s'escalfa, sofregiu en una cassola amb mantega la ceba tallada ben petita, l'all picat i el llorer fins que quedi tot ben tou. Quan comenci a agafar un color daurat, afegiu-hi l'arròs i el sofregiu una mica. Després, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo evaporar. Tot seguit, aneu-hi tirant el caldo calent a cullerades grans fins a cobrir-lo. Remeneu l'arròs contínuament i aneu-li afegint més cullerades del líquid a mesura que se'l vagi bevent, fins a una cocció de 15 minuts.
Finalment, afegiu-hi la nata líquida, remeneu-ho i deixeu-ho reduir.
I ja per acabar, incorporeu-hi el parmesà ratllat, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-lo bé i ja podeu emplatar-lo.
Anar al contingut