Risotto amb anques de granota, ceps i calçots

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Andreu Vidal
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Irene, Arties

INGREDIENTS

  • 200 g d'anques de granota
  • 200 g de calçots
  • 20 g de ceps deshidratats
  • 1 ceba grossa
  • 350 g d'arròs bomba
  • 1 tasseta de crema de llet
  • 1/2 l de brou d'aviram
  • formatge parmesà ratllat
  • 2 nous de mantega
  • oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els calçots en una safata amb oli i coeu-los al forn a temperatura alta.
Quan estiguin torrats, peleu-los i talleu-los a trossos.

Tot seguit, poseu en un cassó amb aigua freda el vinagre, la sal, el pebre, una fulla de llorer i les anques de granota i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Després, desosseu les anques de granota i reserveu-les.

A continuació, en una cassola amb oli, sofregiu la ceba picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi els calçots i l'arròs. Quan l'arròs estigui daurat, poseu-hi la crema de llet i deixeu-ho reduir. Finalment, afegiu-hi les anques de granota, els ceps tallats a trossos, el brou, una mica de mantega i el formatge ratllat i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, deixeu reposar el risotto un parell de minuts abans de servir-lo.