Rhubarb crumble / Mionbhruar biabhóige (Pastís de ruibarbre) - Irlanda

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Brian, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 8 persones:
  • 1 manat de ruibarbre (unes 7 o 8 tiges)
  • 500 g de sucre
  • 12 galetes de civada
  • 50 g de mantega irlandesa amb sal

PREPARACIÓ

Talleu les tiges de ruibarbre en trossos d'un dit de gruix aproximadament. Poseu-los en una cassola, afegiu-hi el sucre i deixeu que cogui a foc molt fluix i amb la cassola tapada durant 1 hora aproximadament. L'aigua que deixarà anar el ruibarbre anirà desfent el sucre i, tot plegat, quedarà com una melmelada. Remeneu-ho de tant en tant.
En un bol, trossegeu les galetes de civada (si no en trobeu, podeu utilitzar qualsevol altre tipus de galeta, tot i que ni la textura ni el gust seran ben bé el mateix) i afegiu-hi la mantega. Aixafeu-ho amb la mà de morter per aconseguir una pasta granulosa (us anirà millor si la mantega és a temperatura ambient).
Un cop tingueu el ruibarbre confitat, aboqueu-lo dins una safata de forn de vores altes. Repartiu-hi per sobre la barreja de mantega i galeta i espolseu-hi una mica de sucre pel damunt.
Enforneu-ho durant uns 10 minuts i ja tindreu el pastís llest.