Res ma lahme ma lubeth (Arròs amb vedella i fruita seca) - Líban

  • Programa: Karakia
  • Cuina: restaurant Al Diwan, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 trossos de carn de vedella
  • 200 g de carn picada
  • 500 g d'arròs de gra llarg
  • 1 ceba grossa
  • barreja d'espècies
  • pastanague
  • pebrots
  • ametlles crues
  • pistatxos
  • pinyons
  • aigua
  • oli d'oliva
  • mantega
  • sal

PREPARACIÓ

En una olla de pressió amb una mica d'oli d'oliva, feu-hi enrossir els trossos de carn i la meitat de la ceba, tallada a làmines. Saleu-ho generosament i condimenteu-ho amb una mica de barreja d'espècies.
Peleu i talleu a rodanxes no gaire primes un parell de pastanagues i incorporeu-les a l'olla. Remeneu-ho perquè els ingredients es barregin.
Al cap d'uns 5 minuts de tenir els talls de carn enrossint-se, afegiu a l'olla de pressió un litre o un litre i mig d'aigua (depèn de la quantitat de brou que vulgueu preparar), tanqueu l'olla i deixeu-ho coure.
Trinxeu l'altra meitat de ceba que teniu tallada a làmines i poseu-la en una altra cassola amb una mica d'oli d'oliva i un trosset de mantega.
Afegiu carn picada de vedella a aquesta cassola i sofregiu-ho tot plegat durant una bona estona. Aneu remenant la cassola de la carn picada perquè no se us enganxi. Quan vegeu que ja està llest, retireu la cassola del foc.
En una paella amb una mica d'oli, fregiu-hi un grapat d'ametlles crues filetejades. Un cop siguin daurades, retireu-les de la paella i reserveu-les.
En el mateix oli, fregiu-hi uns quants pinyons i després uns quants pistatxos; aneu amb compte perquè en un parell de minuts ja els tindreu llestos. Reserveu-los junt amb les ametlles.
Torneu a posar al foc la cassola de la carn picada i aboqueu-hi l'oli que us ha sobrat de fregir la fruita seca. Remeneu-ho uns quants minuts més i retireu-ho del foc una altra vegada.
Al cap de més o menys una hora, obriu l'olla de pressió i traieu-ne els talls de carn; deixeu-los en una safata.
Torneu a posar al foc la cassola amb la carn picada sofregida.
Coleu uns 2 o 3 cullerots del brou de l'olla de pressió i aboqueu-los a la cassola. Afegiu-hi l'arròs i una culleradeta d'espècies. Deixeu-ho coure tapat i a foc lent.
Al cap d'uns quants minuts, aboqueu a la cassola la resta del brou de l'olla de pressió i deixeu que l'arròs s'acabi de fer fins que s'hagi begut tot el brou.
En una safata de servir, aboqueu-hi l'arròs amb la carn picada i poseu-hi unes quantes rodanxes de pebrot al voltant.
Trossegeu els talls de carn de vedella amb què heu fet el brou i repartiu-los per sobre del timbal d'arròs.
Escampeu-hi pel damunt la fruita seca fregida que teniu reservada i ja ho podeu portar a taula.

Anar al contingut