Remenat de bolets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els bolets es poden classificar nutricionalment dins el grup de les verdures, són rics en aigua i minerals, i pobres en greixos.

INGREDIENTS

  • 250 g de bolets barrejats

    8 ous

    1 ceba de Figueres 

    1 gra d'all

    pebre blanc

    farigola 

    fulles de pi

    sal

    oli ove

    aigua mineral

     

    I per fer la maionesa de bolets

    50 g de bolets barrejats

    50 g de mantega pomada

    Un ou

    Oli OVE

    pebre blanc

    sal

PREPARACIÓ

PRIMER DE TOT FEM LA MAIONESA DE BOLETS

Bullim en un pot 50 g de bolets barrejats durant 10 minuts.

Fem una maionesa amb un ou, oli ove, un polsim de sal i pebre blanc.

Escorrem els bolets.

Triturem els bolets amb una mica del líquid de bullir-los i els passem per una malla fina.

Barregem els bolets amb 50 g de mantega pomada i els incorporem a la maionesa.

Reservem aquesta maionesa a la nevera perquè es refredi.

 

COMENCEM A FER EL REMENAT DE BOLETS

Tallem la ceba molt petita i la tirem a la paella calenta amb l'oli ove, l'all, un farcellet de farigola i fulles de pi. Ho enrossim i després aixequem sucres amb un raig d'aigua. Ho reservem.

Rentem bé els bolets traient-ne tota la terra i fullaraca que duguin. A la mateixa paella on hem  enrossit les herbes i la ceba saltem els bolets, però no gaire, s'ha d'evitar que s'enrosseixin.

Al final del saltat hi tirem la ceba, hi afegim sal i ho remenem fins que s'integrin els sabors. Ho reservem.

Preparem un bany Maria posant al foc un dit d'aigua en un pot.

Hi posem un bol i hi batem els 8 ous amb un polsim de sal i pebre blanc.

Posem al bany Maria els bolets i els remenem sense parar fins que qualli gairebé del tot.

Un cop així els tirem a la paella per fer una capa cruixent per sobre.

Estenem la maionesa a sobre del pa torrat i ho servim amb julivert fresc picat.