Refresco de linaza (Refresc de lli) - Chuquisaca, Bolívia
- Programa: Karakia
- Cuina: María Patricia Mercado, Reus
INGREDIENTS
- 100 g de llavors de lli
- 2 l d'aigua
- 2 llimes
- sucre
PREPARACIÓ
Poseu les llavors de lli amb una mica d'aigua a la batedora de got i tritureu-les. Després, aneu-hi afegint més aigua, més o menys mig litre, i acabeu de triturar-les durant uns minuts més.
Coleu-ho per eliminar la fibra de les llavors del suc i barregeu-ho amb la resta de l'aigua. Afegiu-hi unes quantes cullerades de sucre, al vostre gust de dolçor, i remeneu-ho enèrgicament perquè es desfaci.
Escorreu les llimes i afegiu-ne el suc a la gerra del refresc.
Deixeu-ho refredar una bona estona abans de servir.
Aquesta és una beguda força indicada per servir en àpats "potents", ja que ajuda a tenir una bona digestió.
Coleu-ho per eliminar la fibra de les llavors del suc i barregeu-ho amb la resta de l'aigua. Afegiu-hi unes quantes cullerades de sucre, al vostre gust de dolçor, i remeneu-ho enèrgicament perquè es desfaci.
Escorreu les llimes i afegiu-ne el suc a la gerra del refresc.
Deixeu-ho refredar una bona estona abans de servir.
Aquesta és una beguda força indicada per servir en àpats "potents", ja que ajuda a tenir una bona digestió.