Red velvet amb remolatxa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Informació nutricional -Obre
La remolatxa és un vegetal que conté uns pigments anomenats antocianines que tenen un potent efecte antioxidant, que ens ajuda a combatre els radicals lliures.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per fer el pa de pessic
240 g de farina
150 g de sucre de canya
240 ml d'oli de gira-sol
5 g de llevat
2 cullerades de cacau en pols
2 ous
2 remolatxes
1 canó de vainilla
1 tassa gran de cafè
vinagre de poma
oli OVE
sal
Per fer el farcit i la cobertura
1 llauna de llet de coco
5 fulls de gelatina
2 rovells d'ou
50 g de sucre blanc
50 g de musli de fruits vermells
PREPARACIÓ
- Pelem i posem a bullir les remolatxes.
- Posem en un bol els ingredients secs (farina, sucre, llevat i cacau en pols) i els barregem amb l'ajuda de les varetes. Fem un volcà.
- Blanquegem, sense sucre, els rovells d'ou en un bol.
- En un altre bol, hi batem les clares a punt de neu amb un polsim de sal.
- Fem un cafè llarg.
- Ratllem la remolatxa en un bol.
- Hi afegim els rovells d'ou blanquejats, el vinagre de poma, el cafè calent, la remolatxa amb una mica d'aigua calenta de la cocció de la remolatxa, la polpa de vainilla i l'oli. Hi afegim de mica en mica les clares muntades. Ho triturem amb la batedora fins que quedi tot tenyit.
- Un cop la barreja queda fina, hi anem afegint les clares muntades de mica en mica.
- Ho emmotllem en un motlle rectangular untat amb oli OVE.
- Ho posem al forn a la part mitjana amb escalfor per dalt i per baix. Ho deixem coure 35 minuts a 180º.
- Posem a hidratar els fulls de gelatina amb aigua freda.
- Per fer la crema de coco, blanquegem els rovells d'ou en un bol al bany Maria i hi anem afegint la llet de coco i la gelatina hidratada. Ho remenem fins que es desfaci.
- Posem la crema de coco dins una mànega i la deixem refredar.
- Traiem el pastís del forn i deixem que es refredi.
- Tallem el pastís per la meitat.
- El farcim de crema de coco i el tapem amb l'altra part del pastís.
- Cobrim la superfície del pastís amb la resta de crema de coco i el musli de fruits vermells per sobre.