Red velvet amb remolatxa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    +Obre

    La remolatxa és un vegetal que conté uns pigments anomenats antocianines que tenen un potent efecte antioxidant, que ens ajuda a combatre els radicals lliures.

INGREDIENTS

  • Per fer el pa de pessic

    240 g de farina

    150 g de sucre de canya

    240 ml d'oli de gira-sol

    5 g de llevat

    2 cullerades de cacau en pols 

    2 ous

    2 remolatxes

    1 canó de vainilla

    1 tassa gran de cafè

    vinagre de poma

    oli OVE

    sal

     

    Per fer el farcit i la cobertura

    1 llauna de llet de coco

    5 fulls de gelatina

    2 rovells d'ou

    50 g de sucre blanc

    50 g de musli de fruits vermells

PREPARACIÓ

 

  1. Pelem i posem a bullir les remolatxes.
  2. Posem en un bol els ingredients secs (farina, sucre, llevat i cacau en pols) i els barregem amb l'ajuda de les varetes. Fem un volcà.
  3. Blanquegem, sense sucre, els rovells d'ou en un bol. 
  4. En un altre bol, hi batem les clares a punt de neu amb un polsim de sal.
  5. Fem un cafè llarg. 
  6. Ratllem la remolatxa en un bol.
  7. Hi afegim els rovells d'ou blanquejats, el vinagre de poma, el cafè calent, la remolatxa amb una mica d'aigua calenta de la cocció de la remolatxa, la polpa de vainilla i l'oli. Hi afegim de mica en mica les clares muntades. Ho triturem amb la batedora fins que quedi tot tenyit.
  8. Un cop la barreja queda fina, hi anem afegint les clares muntades de mica en mica.
  9. Ho emmotllem en un motlle rectangular untat amb oli OVE.
  10. Ho posem al forn a la part mitjana amb escalfor per dalt i per baix. Ho deixem coure 35 minuts a 180º.
  11. Posem a hidratar els fulls de gelatina amb aigua freda.
  12. Per fer la crema de coco, blanquegem els rovells d'ou en un bol al bany Maria i hi anem afegint la llet de coco i  la gelatina hidratada. Ho remenem fins que es desfaci.
  13. Posem la crema de coco dins una mànega i la deixem refredar.
  14. Traiem el pastís del forn i deixem que es refredi.
  15. Tallem el pastís per la meitat.
  16. El farcim de crema de coco i el tapem amb l'altra part del pastís.
  17. Cobrim la superfície del pastís amb la resta de crema de coco i el musli de fruits vermells per sobre.