Red river bannock (Pa "bannock" del riu vermell) - Canadà
- Programa: Karakia
- Cuina: Lisa Mitchell, Gavà
INGREDIENTS
- 3 tasses de farina
- 2 cullerades de llevat en pols
- 1 tassa i 1/4 d'aigua freda
- 1/2 tassa de panses o d'altra fruita seca
- 1/2 tassa de llard
- 1 cullerada de sucre
- 1 culleradeta de sal
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn a 220º.
En un bol gran barregeu la farina, el llevat, el sucre, la sal i les panses. Després, afegiu-hi el llard i l'aigua i pasteu-ho fins que la massa quedi homogènia i suau.
Espolseu una mica de farina damunt del marbre i aplaneu la massa amb un corró, que us quedi d'entre un i dos dits de gruix, més o menys. Doneu-li una forma arrodonida i marqueu les porcions amb un ganivet fent-hi un parell de creus; les 8 porcions que en surten solen ser una bona mida i us serà molt més fàcil a l'hora de repartir.
Unteu la safata del forn amb una mica de mantega i enforneu aquest pa durant uns 30 minuts, fins que estigui daurat. Serviu-lo acabat de coure acompanyat de mantega i melmelada, per exemple.
En un bol gran barregeu la farina, el llevat, el sucre, la sal i les panses. Després, afegiu-hi el llard i l'aigua i pasteu-ho fins que la massa quedi homogènia i suau.
Espolseu una mica de farina damunt del marbre i aplaneu la massa amb un corró, que us quedi d'entre un i dos dits de gruix, més o menys. Doneu-li una forma arrodonida i marqueu les porcions amb un ganivet fent-hi un parell de creus; les 8 porcions que en surten solen ser una bona mida i us serà molt més fàcil a l'hora de repartir.
Unteu la safata del forn amb una mica de mantega i enforneu aquest pa durant uns 30 minuts, fins que estigui daurat. Serviu-lo acabat de coure acompanyat de mantega i melmelada, per exemple.