Raviolis de tòfona amb crema de ceps

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carla Rivali
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Botiga La italiana, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la massa:
  • 500 g de farina blanca de blat dur 00
  • 5 ous d'uns 50 g
  • 1 polsim d'extracte de ceps deshidratats
  • Clara d'ou
  • Per al farcit:
  • 200 g de ceps frescos
  • 1 tòfona negra de 15 g
  • 50 g de mantega
  • 100 g de ricotta
  • 50 g de formatge parmesà ratllat
  • Per a la salsa:
  • 300 g de ceps
  • 1 ceba mitjana
  • 1 tassa de caldo
  • 50 g de mantega
  • 1 gotet de crema de llet
  • Midó de blat de moro
  • Sal i pebre negre

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, en un cassó amb mantega sofregiu la ceba picada a foc ben baix.

Quan estigui daurada, afegiu-hi els ceps laminats i deixeu-los sofregir una estona. Quan també estiguin dauradets, poseu-hi la crema de llet i el caldo i deixeu-ho reduir a foc suau. Finalment, afegiu-hi el midó de blat de moro, rectifiqueu-ho de sal i pebre i tritureu-ho amb el túrmix.

Per fer el farcit, en un cassó amb mantega sofregiu els ceps tallats en daus. Quan estiguin ben daurats, poseu-los a la Thermomix juntament amb el formatge parmesà, la ricotta i la tòfona ratllada i tritureu-ho. Seguidament, deixeu-ho refredar.

Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous i l'extracte de ceps i tritureu-ho durant un parell de minuts. A continuació, feu una bola amb la massa, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient. Tot seguit, estireu la massa amb un corró, talleu-la en làmines rectangulars, poseu-hi boletes de farcit a sobre, pinteu les vores amb clara d'ou, cobriu-ho amb una altra làmina de massa, talleu-ho en forma de quadradets, de manera que cada boleta de farcit quedi al mig, enganxeu bé les vores i poseu els raviolis en un cassó amb aigua bullint i sal durant 3 o 4 minuts.

I ja per acabar, emplateu la salsa de ceps, poseu-hi els raviolis a sobre i guarniu el plat amb una mica més de tòfona ratllada.