Ravioli de patata i botifarra negra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ramon Freixa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó d'en Freixa, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 patates
  • 300 g de botifarra negra
  • 50 g de mongetes del ganxet bullides
  • oli d'oliva
  • 1/2 l de brou de carn
  • 1 got de vinagre agredolç
  • mantega
  • sal i pebre
  • cerfull

PREPARACIÓ

Peleu, renteu i eixugueu les patates, i talleu-les a làmines molt fines.
Poseu les làmines de patata en remull per tal que perdin tota la fècula i torneu-les a eixugar. Després, deixeu-les coure uns segons en un cassó amb oli de gira-sol i deixeu-les refredar dins d'un bol amb oli de gira-sol fred. A continuació, escorreu les patates i poseu-les en un plat. A sobre de cada làmina de patata, poseu-hi la botifarra negra trinxada i tapeu-ho amb una altra làmina de patata. Finalment, saleu els raviolis i deixeu-los coure al forn a 200 graus.

Mentrestant, poseu el vinagre i el brou de carn en un cassó i deixeu-ho reduir. Quan tingui la textura d'un xarop, afegiu-hi una mica de mantega i lligueu la salsa.

Per fer les mongetes, poseu una mica de la salsa en un cassó i aboqueu-hi les mongetes bullides. Remeneu-ho bé i deixeu-ho al foc fins que estiguin calentes.

I ja per acabar, emplateu les mongetes i poseu-hi a sobre els raviolis. Afegiu-hi una mica de salsa al damunt i guarniu el plat amb unes fulles de cerfull.