Ravioli de patata i botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramon Freixa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó d'en Freixa, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 patates
- 300 g de botifarra negra
- 50 g de mongetes del ganxet bullides
- oli d'oliva
- 1/2 l de brou de carn
- 1 got de vinagre agredolç
- mantega
- sal i pebre
- cerfull
PREPARACIÓ
Peleu, renteu i eixugueu les patates, i talleu-les a làmines molt fines.
Poseu les làmines de patata en remull per tal que perdin tota la fècula i torneu-les a eixugar. Després, deixeu-les coure uns segons en un cassó amb oli de gira-sol i deixeu-les refredar dins d'un bol amb oli de gira-sol fred. A continuació, escorreu les patates i poseu-les en un plat. A sobre de cada làmina de patata, poseu-hi la botifarra negra trinxada i tapeu-ho amb una altra làmina de patata. Finalment, saleu els raviolis i deixeu-los coure al forn a 200 graus.
Mentrestant, poseu el vinagre i el brou de carn en un cassó i deixeu-ho reduir. Quan tingui la textura d'un xarop, afegiu-hi una mica de mantega i lligueu la salsa.
Per fer les mongetes, poseu una mica de la salsa en un cassó i aboqueu-hi les mongetes bullides. Remeneu-ho bé i deixeu-ho al foc fins que estiguin calentes.
I ja per acabar, emplateu les mongetes i poseu-hi a sobre els raviolis. Afegiu-hi una mica de salsa al damunt i guarniu el plat amb unes fulles de cerfull.
Poseu les làmines de patata en remull per tal que perdin tota la fècula i torneu-les a eixugar. Després, deixeu-les coure uns segons en un cassó amb oli de gira-sol i deixeu-les refredar dins d'un bol amb oli de gira-sol fred. A continuació, escorreu les patates i poseu-les en un plat. A sobre de cada làmina de patata, poseu-hi la botifarra negra trinxada i tapeu-ho amb una altra làmina de patata. Finalment, saleu els raviolis i deixeu-los coure al forn a 200 graus.
Mentrestant, poseu el vinagre i el brou de carn en un cassó i deixeu-ho reduir. Quan tingui la textura d'un xarop, afegiu-hi una mica de mantega i lligueu la salsa.
Per fer les mongetes, poseu una mica de la salsa en un cassó i aboqueu-hi les mongetes bullides. Remeneu-ho bé i deixeu-ho al foc fins que estiguin calentes.
I ja per acabar, emplateu les mongetes i poseu-hi a sobre els raviolis. Afegiu-hi una mica de salsa al damunt i guarniu el plat amb unes fulles de cerfull.