Ravioli de carn i verdura (Maultaschen)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Stefan Thiel
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bier-Art, Barcelona
INGREDIENTS
- 200 g de carn picada de porc
- 200 g de carn picada de bou
- 1 porro
- 2 cebes tendres
- cebollí
- 2 grans d'all
- julivert
- 250 g d'espinacs
- 1 panet
- 3 ous
- sal i pebre negre
- nou moscada
- oli
- 400 g de pasta de ravioli Per a la salsa:
- 200 g de xampinyons
- 1 ceba
- 1 gra d'all
- 1 gotet de vi blanc
- 1/2 l de nata líquida
- sal i pebre negre
PREPARACIÓ
Comenceu posant el pa i els ous batuts en un bol. Remeneu-ho i deixeu-ho reposar durant 30 minuts.
Per fer el sofregit, poseu els porros a la paella i afegiu-hi oli. Sofregiu-los durant 5 minuts. Després afegiu-hi el cebollí i els grans d'all. Aleshores poseu el sofregit en un bol i incorporeu-hi el julivert i els espinacs (que prèviament haureu bullit durant una hora, els haureu posat amb aigua freda i glaçons i haureu escorregut). Tot seguit afegiu-hi la carn i barregeu-ho. Incorporeu-hi una mica de pebre, sal, nou moscada i tritureu-ho amb una trituradora manual. Quan tingueu la barreja feta, estireu la pasta i farciu-la amb el farciment dels maultaschen mirant que la massa quedi ben aplanada i uniforme. Aleshores pinteu els extrems amb ou i talleu la pasta per la meitat. Enrotlleu les dues meitats i talleu-les a rectangles. Quan tingueu els ravioli tallats, enganxeu-los pels extrems. Llavors poseu aigua a bullir. Quan l'aigua bulli, afegiu-hi sal i els ravioli. Deixeu-los bullir durant 5 minuts. I ja per acabar, poseu els ravioli en un plat i afegiu-hi la salsa de xampinyons (que haureu aconseguit sofregint els xampinyons amb cebes, alls i vi blanc, deixant-ho reduir i afegint-hi la crema de llet).
Per fer el sofregit, poseu els porros a la paella i afegiu-hi oli. Sofregiu-los durant 5 minuts. Després afegiu-hi el cebollí i els grans d'all. Aleshores poseu el sofregit en un bol i incorporeu-hi el julivert i els espinacs (que prèviament haureu bullit durant una hora, els haureu posat amb aigua freda i glaçons i haureu escorregut). Tot seguit afegiu-hi la carn i barregeu-ho. Incorporeu-hi una mica de pebre, sal, nou moscada i tritureu-ho amb una trituradora manual. Quan tingueu la barreja feta, estireu la pasta i farciu-la amb el farciment dels maultaschen mirant que la massa quedi ben aplanada i uniforme. Aleshores pinteu els extrems amb ou i talleu la pasta per la meitat. Enrotlleu les dues meitats i talleu-les a rectangles. Quan tingueu els ravioli tallats, enganxeu-los pels extrems. Llavors poseu aigua a bullir. Quan l'aigua bulli, afegiu-hi sal i els ravioli. Deixeu-los bullir durant 5 minuts. I ja per acabar, poseu els ravioli en un plat i afegiu-hi la salsa de xampinyons (que haureu aconseguit sofregint els xampinyons amb cebes, alls i vi blanc, deixant-ho reduir i afegint-hi la crema de llet).