Ras gula (Boletes de formatge fresc) - Pakistan

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Huma Jamshed, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per fer l'almívar:
  • 2 gots i mig de sucre
  • 8 gots d'aigua
  • 5 llavors de cardamom
  • Per fer el quall:
  • 2 l de llet
  • 1/2 got de vinagre
  • 1/2 got d'aigua
  • 1/2 cullerada de farina de blat
  • 1/2 cullerada de farina de blat de moro
  • llevat

PREPARACIÓ

En una cassola, poseu-hi la llet a bullir. Barregeu el vinagre i l'aigua, per tal de rebaixar-ho, i afegiu-ho a la llet per "tallar-la" i obtenir-ne quall. Remeneu força estona, fins que la llet estigui ben "tallada" i coleu-la amb un drap fi. Cal que passeu el quall obtingut diverses vegades per aigua per treure'n el gust del vinagre. Un cop escorregut, deixeu reposar el quall embolicat amb el drap amb què l'heu filtrat, ja que cal tenir cura que no perdi humitat.
Mentrestant prepareu l'almívar. En una cassola, poseu-hi l'aigua, el sucre i el cardamom a bullir. Aneu remenant-ho de tant en tant.
Amasseu el quall damunt el marbre de la cuina i barregeu-hi el sucre, la farina de blat i la de blat de moro i el llevat. Amb aquesta massa, en feu boletes de la mida d'una nou.
Quan tingueu l'almívar llest, mirant que no bulli gaire fort, incorporeu-hi les boletes de quall. Cal deixar-les coure uns 15 minuts. Heu d'anar molt en compte que les boletes no es desfacin amb l'escalfor de la cocció. Cal que les aneu esquitxant amb aigua freda tot sovint.
Una altra opció és la d'afegir un glaçó a la cassola cada 5 minuts. D'aquesta manera rebaixareu la temperatura de l'almívar i les boletes no es desfaran.
Un cop cuites, deixeu refredar les boletes dins l'almívar i guardeu-les a la nevera fins a l'hora de servir-les.