Rapets espaterrats

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Rapets espaterrats
  • (per a 4 persones)
  • 4 rapets
  • 6 cebes confitades
  • 4 patates
  • Per a l'all i oli:
  • 1 ou
  • 1 gra d'all
  • oli d'oliva
  • 1 llimona
  • 1 grapat de nous
  • 1 grapat de pinyons

PREPARACIÓ

1. Pelem i tallem les patates; les fregim.

2. Fem, ara, l'allioli: en el vas de la trituradora elèctrica hi posem l'all, l'oli cru, les nous, els pinyons i l'ou. Ho triturem tot.

3. Fem dos talls paral·lels, per cadascun dels costats de l'espina dorsal del rap. No separem el rap en diferents trossos, sinó que "l'espatarrem".

4. Preparem una safata per anar al forn i l'hi tirem un rajolinet d'oli. Col·loquem el rap al damunt de l'oli i el farcim amb la ceba confitada i les patates que hem fregit. Hi afegim, també, una cullerada d'allioli.

5. Fiquem la safata al forn a 180ªC fins que els tinguem fets!