Rap rostit amb patates esclafades i picada de fetge

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Borja Sierra
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Granja Elena, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 cueta de rap
  • 2 patates
  • oli d'all i julivert
  • Per a la picada:
  • 3 grans d'all
  • 2 nyores
  • pa
  • safrà
  • 1 fetge de rap
  • oli d'oliva
  • 2 cullerades de vinagre de Xerès
  • 1 tassa de fumet
  • farina
  • sal
  • pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, emboliqueu les patates senceres i amb pell amb paper d'alumini i poseu-les a coure al forn a 180 graus durant una hora.

Tot seguit, desemboliqueu-les, peleu-les, poseu-les en un bol amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre negre i aixafeu-les amb una forquilla.

A continuació, en una paella amb oli fregiu els grans d'all. Quan estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los.

Després a la mateixa paella fregiu el fetge de rap tallat a trossos i salpebrat. Quan estiguin ben rossos, retireu-los i reserveu-los.

Seguidament, a la mateixa paella fregiu el pa tallat a llesques. Quan estiguin ben rosses retireu-les i reserveu-les.

Per fer la picada, poseu en un bol el fetge fregit, els alls fregits, les llesques de pa fregides, el safrà, la polpa de les nyores, la sal, el pebre negre, la farina, el vinagre de Xerès, l'oli i el fumet i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu la cueta de rap ja salada fins que quedi ben dauradeta.

I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, farciu-lo amb la patata aixafada, desemmotlleu-ho, poseu-hi la cueta de rap a sobre, salseu-ho tot per sobre amb la picada i guarniu el plat amb una mica d'oli d'all i julivert.