Rap pla de mar

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Ollé
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Joila, Coma-ruga

INGREDIENTS

  • 1 kg de rap
  • 400 g de mongetes seques
  • oli d'oliva
  • 100 g farina
  • sal
  • pebre
  • 1 copa de vi blanc
  • crostons de pa fregit
  • 1/2 l de fumet
  • Per al xató:
  • 50 g d'ametlles
  • 50 g d'avellanes
  • 1 nyora
  • 1 bitxo
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet escalivat
  • 2-3 grans d'all
  • 1 llesca de pa fregit
  • oli d'oliva
  • vinagre
  • pebre vermell dolç

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, poseu en un morter les avellanes i el pa fregit i tritureu-ho.
Quan estigui ben triturat afegiu-hi la ceba i l'all confitats, la nyora, el bitxo, el tomàquet, el pebre vermell dolç, el vinagre, pebre i la sal. Tritureu-ho bé i munteu la salsa afegint-hi oli. A continuació, enfarineu i salpebreu el rap i salteu-lo a la paella. Incorporeu-hi el vi blanc i quan s'hagi reduït, afegiu-hi les mongetes i la salsa. Si el rap s'asseca massa, incorporeu-hi brou de peix. Finalment, deixeu-ho coure al mínim durant un parell de minuts.