Rap i musclos amb beixamel

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lucía Hernández (mestressa de casa de Terrassa)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 150 g de cua de rap
  • 250 g de musclos
  • 250 de xampinyons
  • oli
  • Per a la beixamel:
  • 1/2 l de llet
  • 50 g de mantega
  • 2 c/s de farina
  • 25 g de formatge ratllat ( tipus gruyère)
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els musclos al foc en una cassola amb una mica d'aigua i un polsim de sal i deixeu-los coure fins que s'obrin. Seguidament, retireu-los de la cassola, traieu-los les closques i reserveu-los.

A continuació, talleu el rap a daus, salpebreu-lo i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli. Mentrestant, talleu els xampinyons fins. Quan el rap estigui dauradet, retireu-lo de la paella, reserveu-lo i, a la mateixa paella, poseu-hi els xampinyons amb una mica més d'oli, sal i pebre.

Per fer la beixamel, poseu la mantega en una cassola al foc. Quan es desfaci, afegiu-hi dues cullerades de farina i espereu fins que s'enrosseixi, remenant-ho perquè no s'enganxi. Quan estigui dauradet, poseu-hi la llet, freda o natural, i remeneu-ho fins que es desfaci ben bé la farina. Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi una mica de formatge ratllat i remeneu-ho fins que s'espesseixi.

Tot seguit, poseu el rap i els musclos a la paella dels xampinyons, afegiu-hi la beixamel i remeneu-ho bé perquè quedi ben amarat.

I ja per acabar, emplateu-ho en el plat o recipient on ho servireu, cobriu-ho amb formatge ratllat, poseu-hi uns dauets de mantega, deixeu-ho gratinar al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 3 o 4 minuts i ja ho podeu servir.
Anar al contingut