Rap gratinat amb ametlla

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Montiel
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal Esteba, Caldes de Malavella

INGREDIENTS

  • 4 raps petits (550 g)
  • 2 cebes
  • 6 patates
  • 1/2 l de fumet de peix
  • 1/2 l de vi blanc
  • all
  • julivert
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una safata per al forn un llit de ceba potxada i col·loqueu-hi el rap salpebrat a sobre.
Afegiu-hi una mica de vi blanc, all i julivert picat, fumet de peix i oli d'oliva i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant uns 10 minuts. Per fer la picada, poseu en un pot l'all, el julivert, les ametlles pelades, l'oli i el fumet. Tritureu-ho amb un túrmix. I ja, per acabar, col·loqueu les patates que prèviament haureu fregit i la picada a la safata per al forn i gratineu-ho durant 3 o 4 minuts. I ja podreu emplatar-ho.