Rap fred amb préssec

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Anna Tengo
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Major, Montmeló
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els préssecs són rics en carotens, que un cop a l'organisme es transformen amb vitamina A i ajuden a mantenir la pell sanaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 llom de rap (sense espina)
  • 1 branca de farigola
  • sal i oli
  • Per a la salsa:
  • 4 préssecs
  • 1/4 de litre de vi blanc dolç
  • 1 got de ratafia
  • pell seca de taronja
  • 1 anís estrellat
  • 4 g de pebre negre en gra
  • 1/2 litre de brou de pollastre
  • Per acompanyar, fulles de:
  • alfàbrega
  • menta
  • sàlvia
  • espinacs
  • canonges
  • ruca

PREPARACIÓ

Per començar, marqueu el peix en una paella calenta, amb poc oli, per un costat, tombeu-lo, afegiu-hi una branca de farigola, tapeu la paella i deixeu-ho coure a foc lent durant 5 minuts, saleu-lo i reserveu-lo.

Per fer la salsa, poseu a bullir els préssecs, pelats i amb el pinyol, amb el vi, la ratafia, la pell seca de taronja, el pebre, l'anís i el brou i deixeu-ho coure, a foc baix, tapat, fins que el préssec sigui tou. El temps de cocció depèn del grau de maduresa de la fruita.

A continuació, retireu els préssecs, traieu-ne l'os, coleu la salsa, torneu-hi a posar la polpa dels préssecs, tritureu-ho i reduïu-ho en un cassó al foc fins que tingui textura de salsa.

Tot seguit, talleu el rap fred a talls molt prims.

I ja per acabar, col•loqueu el rap en un cantó del plat i el buquet de fulles verdes en un altre i cobriu-ho amb la salsa de préssec.

Si us ho heu d'endur en carmanyola, manteniu la mateixa disposició que la del plat, però l'amanida porteu-la a part.
Anar al contingut