Rap amb rovellons i borratxo
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vilà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Alkimia, Barcelona
INGREDIENTS
- 750 g de rap
- oli d'oliva
- sal
- pa de pessic o similar
- 1/2 l de vi ranci
- 40 g de sucre
- 24 rovellons
- 1 gra d'all
- 1 tassa d'oli
- julivert
PREPARACIÓ
Sofregiu una mica l'all pelat i picat en un cassó amb oli.
Quan estigui cuit, afegiu-hi més oli i el julivert, i deixeu-ho confitar. Després, tritureu-ho amb un túrmix. Poseu aquest oli del sofregit sobre els rovellons i deixeu-los coure al forn.
Mentrestant, fiqueu en un cassó el vi ranci i el sucre, i deixeu-ho reduir.
A continuació, talleu el pa de pessic a rodanxes, traieu-li la crosta i fregiu-lo en una paella amb oli. Després, mulleu-lo amb el vi ranci reduït.
Finalment, saleu el rap i torreu-lo en una paella ben calenta. Quan estigui torrat, afegiu-hi l'oli i deixeu que s'acabi de coure.
I ja per acabar, emplateu el rap i el borratxo, i poseu-hi els rovellons per sobre.
Quan estigui cuit, afegiu-hi més oli i el julivert, i deixeu-ho confitar. Després, tritureu-ho amb un túrmix. Poseu aquest oli del sofregit sobre els rovellons i deixeu-los coure al forn.
Mentrestant, fiqueu en un cassó el vi ranci i el sucre, i deixeu-ho reduir.
A continuació, talleu el pa de pessic a rodanxes, traieu-li la crosta i fregiu-lo en una paella amb oli. Després, mulleu-lo amb el vi ranci reduït.
Finalment, saleu el rap i torreu-lo en una paella ben calenta. Quan estigui torrat, afegiu-hi l'oli i deixeu que s'acabi de coure.
I ja per acabar, emplateu el rap i el borratxo, i poseu-hi els rovellons per sobre.