Rap amb rovellons i borratxo

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Vilà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Alkimia, Barcelona

INGREDIENTS

  • 750 g de rap
  • oli d'oliva
  • sal
  • pa de pessic o similar
  • 1/2 l de vi ranci
  • 40 g de sucre
  • 24 rovellons
  • 1 gra d'all
  • 1 tassa d'oli
  • julivert

PREPARACIÓ

Sofregiu una mica l'all pelat i picat en un cassó amb oli.
Quan estigui cuit, afegiu-hi més oli i el julivert, i deixeu-ho confitar. Després, tritureu-ho amb un túrmix. Poseu aquest oli del sofregit sobre els rovellons i deixeu-los coure al forn.

Mentrestant, fiqueu en un cassó el vi ranci i el sucre, i deixeu-ho reduir.

A continuació, talleu el pa de pessic a rodanxes, traieu-li la crosta i fregiu-lo en una paella amb oli. Després, mulleu-lo amb el vi ranci reduït.

Finalment, saleu el rap i torreu-lo en una paella ben calenta. Quan estigui torrat, afegiu-hi l'oli i deixeu que s'acabi de coure.

I ja per acabar, emplateu el rap i el borratxo, i poseu-hi els rovellons per sobre.