Rap amb pebrots del piquillo amb vainilla i festucs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Eduard Xatruch
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Compartir, Cadaqués (Alt Empordà)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al praliné de festucs:
  • 50 g de festucs verds torrats
  • 100 g d'oli de gira-sol
  • sal
  • Per als pebrots del piquillo confitats:
  • 16 pebrots del piquillo al natural (en conserva)
  • 1 tija de vainilla
  • 100 g d'oli d'oliva verge extra
  • sal
  • Altres:
  • 4 cues de rap de 250 g/u.
  • 50 g de festucs verds torrats
  • 8 branques de cerfull
  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer praliné de festucs, escalfeu lleugerament els festucs en una paella. Seguidament, poseu-los en un pot de pímer, juntament amb l'oli de gira-sol i una mica de sal, tritureu-ho a aconseguir una crema fina i reserveu-ho.

A continuació, escorreu els pebrots, reserveu-los en un plat, poseu la seva aigua en un bol, obriu la vainilla per la meitat, longitudinalment, grateu-ne l'interior, poseu aquesta polpa de vainilla al bol amb l'aigua dels pebrots i deixeu-ho macerar una estona.

Mentrestant, retireu els llavors interiors dels pebrots que teníeu reservat, fregiu-los lleugerament pels dos costats, en una paella amb l'oli d'oliva, afegiu-hi l'aigua amb polpa de vainilla i deixeu-ho confitar a foc lent durant 20 minuts.

Mentrestant, poseu a escalfar una planxa al foc, amb una mica d'oli, saleu la cua de rap i feu-la a la planxa pels dos costats. Ha de quedar daurat per l'exterior i cuit al punt per fins. Quan estigui cuita, retireu-la del foc i talleu-la en 4 trossos.

I ja per acabar, emplateu els trossos de cua de rap, al costat de cada tros poseu-hi un pebrot confitat, afegiu-hi una mica de sal per sobre, salseu-los lleugerament amb l'oli de confitar-los, amaniu el rap amb el praliné de festucs i guarniu el plat amb uns quants festucs torrats i les branquetes de cerfull.