Rap amb fricandó de llenega negra

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Franco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de rap
  • 2 escalunyes
  • 1 tomàquet
  • 1 gra d'all
  • 1/2 l de brou de vedella
  • 1 copa de vi ranci
  • 300 g de llenega negra
  • 1 canó de canyella
  • pells de llimona i taronja
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre
  • porradell

PREPARACIÓ

Per fer el sofregit, poseu en una cassola amb oli l¿all picat el canó de canyella, la pell de llimona i la de taronja.
Deixeu que s'enrosseixi tot una mica i poseu-hi l'escalunya picada i el tomàquet sense llavors ratllat. Remeneu-ho i deixeu-ho coure a foc baix durant 10 minuts. Després, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-lo reduir. Quan el vi hagi reduït, poseu-hi el brou de vedella i l'aigua de les llenegues i deixeu-ho reduir un altre cop.

Mentrestant, salpebreu el rap i daureu-lo en una paella amb oli a foc viu.

Després, poseu el rap i les llenegues dins de la cassola amb la salsa. Deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts.

I ja per acabar, poseu la salsa al fons del plat, col·loqueu-hi el rap a sobre i els bolets tot al voltant. Podeu guarnir el plat amb porradell picat.
Anar al contingut