Rap amb fricandó de llenega negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Franco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg de rap
- 2 escalunyes
- 1 tomàquet
- 1 gra d'all
- 1/2 l de brou de vedella
- 1 copa de vi ranci
- 300 g de llenega negra
- 1 canó de canyella
- pells de llimona i taronja
- oli d'oliva
- sal
- pebre negre
- porradell
PREPARACIÓ
Per fer el sofregit, poseu en una cassola amb oli l¿all picat el canó de canyella, la pell de llimona i la de taronja.
Deixeu que s'enrosseixi tot una mica i poseu-hi l'escalunya picada i el tomàquet sense llavors ratllat. Remeneu-ho i deixeu-ho coure a foc baix durant 10 minuts. Després, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-lo reduir. Quan el vi hagi reduït, poseu-hi el brou de vedella i l'aigua de les llenegues i deixeu-ho reduir un altre cop.
Mentrestant, salpebreu el rap i daureu-lo en una paella amb oli a foc viu.
Després, poseu el rap i les llenegues dins de la cassola amb la salsa. Deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts.
I ja per acabar, poseu la salsa al fons del plat, col·loqueu-hi el rap a sobre i els bolets tot al voltant. Podeu guarnir el plat amb porradell picat.
Deixeu que s'enrosseixi tot una mica i poseu-hi l'escalunya picada i el tomàquet sense llavors ratllat. Remeneu-ho i deixeu-ho coure a foc baix durant 10 minuts. Després, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-lo reduir. Quan el vi hagi reduït, poseu-hi el brou de vedella i l'aigua de les llenegues i deixeu-ho reduir un altre cop.
Mentrestant, salpebreu el rap i daureu-lo en una paella amb oli a foc viu.
Després, poseu el rap i les llenegues dins de la cassola amb la salsa. Deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts.
I ja per acabar, poseu la salsa al fons del plat, col·loqueu-hi el rap a sobre i els bolets tot al voltant. Podeu guarnir el plat amb porradell picat.