Rap amb cava i salsa d'ametlles

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Pujol
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Neus, Sant Sadurní d'Anoia

INGREDIENTS

  • 12 medallons de rap
  • 75 cl de cava brut
  • 100 cl de fumet
  • nata líquida
  • 12 cues de llagostí
  • ametlles laminades
  • julivert Per a la picada:
  • all
  • ametlla torrada
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer la picada, poseu ametlles torrades i un gra d'all pelat en un morter i piqueu-ho.
A continuació, saleu el rap i les cues de llagostí. Després, enfarineu el rap i fregiu-ho junt amb els llagostins en una paella amb oli. Tot seguit, a la paella on hem fregit el peix, afegiu-hi la picada i el cava. Remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir. Després, incorporeu-hi el fumet i la crema de llet, i torneu-ho a remenar. Incorporeu-hi el rap i els llagostins i deixeu-ho coure durant 2 minuts. I ja per acabar, emplateu-ho i decoreu-ho amb una mica d'ametlla per sobre.