Ramen vegetal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'alga Kombu és una de les algues més riques en iode, un mineral imprescindible per a la salut, que participa en múltiples funcions de l'organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    150 g de fideus arrugats 

    1 tros d'alga kombu

    2 porros

    2 cullerades de pasta miso

    4 cullerades de salsa de soja

    100 g de bolets xiitake

    2 cullerades d'oli de sèsam

    1 rave daikon  

    1 trosset de gingebre

    2 grans d'all

    1 tros de col

    2 pastanaga grosses

    cullerada de sèsam torrat i negre

    cibulet

    vinagre d'arròs

PREPARACIÓ

  1. Posem 100 g de bolets xiitake nets en una bossa de reixeta, com les que utilitzem per a la grana cuita quan fem l'escudella.
  2. Posem en una olla la bossa dels bolets, 2 porros a bresa i 2 cullerades de salsa de soja. Hi afegim 1l d'aigua i fem arrencar el bull.
  3. Tallem 8 rodelles de rave daikon i les posem en un bol amb aigua mineral i vinagre d'arròs. D'aquesta manera, n'eliminarem la fortor.
  4. Quan hagi arrencat el bull, apartem l'olla del foc, hi afegim 1 tros de kombu i 4  cullerades de pasta miso. Ho tapem i deixem infusionar durant 30 minuts.
  5. Tallem a la juliana 2 pastanagues grosses i 1/4 de col. Tallem a la brunesa 2 grans d'all i 1 tros de gingebre. Ho reservem tot en un bol.
  6. Traiem la bossa dels bolets de l'olla. Colem el brou i hi afegim 150 g de fideus arrugats. Permetem que els fideus s'hidratin.
  7. Saltem els bolets en una paella amb oli de sèsam per aconseguir una segona cocció, que canviïn una mica de color. Hi afegim els vegetals del bol i el rave que hem tingut apartat amb aigua i vinagre d'arròs.
  8. Posem els vegetals saltats en el pot dels fideus i ho deixem bullir 3 minuts.
  9. Tallem unes fulles de cibulet.
  10. Ho servim en uns bols amb una culleradeta de sèsam negre torrat i el cibulet.
Anar al contingut