Rajada amb patates

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jaume Colillas (empresari de Barcelona)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    La rajada és un peix del tipus blanc, i com a tal, conté poc greix i proteïnes de gran valor; les recomanacions apunten a prendre peix blanc 3 o 4 dies a la setmana.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de rajada
  • 4 patates
  • 2 grans d'all
  • 2 tomàquets petits de branca madurs
  • 2 cebes de Figueres
  • sal i pebre
  • farina
  • oli d'oliva
  • fumet de peix
  • Per fer la picada:
  • ametlles
  • pinyons
  • avellanes
  • torradeta de pa
  • all i julivert

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu i enfarineu els talls de rajada, marqueu-los durant uns segons, volta i volta, en una cassola amb oli calent i reserveu-los.

A continuació, a la mateixa cassola, poseu-hi els alls picats, deixeu-los coure una mica sense que es cremin, afegiu-hi la ceba ratllada i deixeu-la confitar durant 25 minuts. Després, incorporeu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure durant 15 minuts més. Mentrestant, poseu a escalfar el fumet. Passats els 15 minuts, afegiu les patates, pelades i tallades a dauets, a la cassola, barregeu-ho bé, cobriu-ho amb el fumet i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.

Per fer la picada, poseu al morter les ametlles, els pinyons, les avellanes, la torradeta de pa, l'all i el julivert i tritureu-ho bé amb la mà de morter.

Quan les patates estiguin gairebé cuites, afegiu el peix i la picada a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més. Si fos necessari, podeu afegir-hi més fumet. Finalment, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar uns minuts.

I ja per acabar, emplateu la rajada amb les patates.