Quesadillas tricolor (Crestes de formatge) - Mèxic

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Susana (restaurant El Rincón Maya), Sitges

INGREDIENTS

  • farina de blat de moro
  • aigua
  • colorant alimentari
  • formatge ratllat
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Pasteu la farina de blat de moro amb l'aigua i una mica de sal. Repartiu-la en tres parts i afegiu a cada part unes quantes gotes de colorant alimentari; en aquest cas, els colors van ser el vermell i el verd i una part de la massa es va deixar blanca perquè són els colors de la bandera mexicana.
De cada part de la massa, agafeu-ne una petita quantitat i feu-ne una boleta. Aixafeu aquesta bola de massa en una tortillera, entremig de dos films transparents perquè no se us quedi enganxada. En cas que no tingueu aquest estri mexicà, podeu provar d'aplanar les boles de massa amb el corró. Abans de treure una part del paper transparent, farciu la tortilla amb formatge ratllat i doblegueu-la com si féssiu una cresta. Aixafeu les vores amb els dits per tancar-la; el paper transparent us anirà bé perquè la massa no se us enganxi als dits.
Fregiu les quesadillas en una paella amb abundant oli de gira-sol.
Un cop fregides, deixeu-les reposar uns quants minuts sobre un paper absorbent.
Serviu-ne una de cada color i acompanyeu-les amb una mica d'enciam o pastanaga ratllada. Aquestes són les quesadillas típiques de Mèxic del dia 15 de setembre (festa d'"el grito", dia de la Independència), tot i que el farciment pot variar en cada província.

Anar al contingut