Quesadilla amb pernil dolç i formatge ("Quesadilla" amb pernil dolç i formatge) - Hondures

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Àngels Secanella i Ramón Andara, Barcelona

INGREDIENTS

  • tortillas de blat de moro
  • pernil dolç
  • formatge

PREPARACIÓ

Poseu una paella ben plana al foc i escalfeu-hi una tortilla.
Quan noteu que s'estova una mica, poseu-hi a sobre una llesca de formatge ¿millor si és un formatge suau, que es fondrà lleugerament- i, sobre el formatge, un parell de talls de pernil dolç.
Doblegueu la tortilla per la meitat; us quedarà en forma de mitja lluna. Gireu-la perquè s'escalfi de l'altre costat i, en poc més d'un minut, ja la podeu servir.
És millor que aneu preparant i servint les tortillas calentes, que si es refreden gaire s'endureixen.
 
Nota:
Un cop farcida, la tortilla passa a dir-se quesadilla. I la podeu farcir amb el que us vingui més de gust. L'Àngels també en va preparar amb sobrassada i formatge.
A més, les quesadillas tant poden ser salades com dolces.