Qaleralik (Halibut) - Iginniarfik, Groenlàndia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Jan Frederiksen i Francesc Bailón, Pla d'Anyella (Alp)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 2 filets d'halibut congelat
  • 2 pastanagues
  • 2 patates
  • 1 ceba grossa
  • julivert
  • aigua
  • sal i pebre negre

PREPARACIÓ

Poseu una olla al foc amb aigua i salpebreu-la al vostre gust. Afegiu-hi unes branques de julivert.
Peleu la ceba i les patates i trossegeu-ho menut. Peleu i talleu la pastanaga a rodanxes. Talleu a bocins els filets d'halibut.
Quan l'aigua sigui força calenta, afegiu a l'olla la ceba i la pastanaga. Passats uns 3 o 4 minuts, afegiu-hi la patata i, per últim, els bocins d'halibut.
Deixeu que tot plegat cogui durant uns 15 minuts i ja us ho podeu menjar.
 
Nota:
Si mai voleu preparar aquest plat a la muntanya en ple hivern, i voleu fer com en Jan i en Francesc, en lloc d'aigua per coure agafeu un bon grapat de neu i foneu-la.