Putgochu melchipokum (Saltat de pebrots i "melchi") - Corea del Sud

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Un San Kim (restaurant San-Kil, Barcelona)

INGREDIENTS

  • pebrots de Padrón
  • melchi (peix sec coreà molt petit)
  • oli de sèsam
  • 1/2 ceba tendra
  • bitxo
  • sèsam
  • all mòlt
  •  

PREPARACIÓ

Prepareu una salsa amb la ceba tendra trinxada ben menuda, un bon raig de salsa de soja, una mica de sucre, una mica de sèsam, bitxo mòlt -al vostre gust de picant- i all mòlt. Reserveu-la.
En un wok amb una mica d'oli de sèsam, salteu-hi el melchi. Si no en trobeu, el podeu substituir per xanguet o sonso.
Afegiu els pebrotets al wok i salteu-los perquè es barregin amb el peixet.
Com que a Corea els pebrots sempre són picants (i els de Padrón potser piquen o potser no), convé afegir al wok un complement de picantor amb unes quantes cullerades de la salsa que heu preparat.