Puré de patata a la crema de foie

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Colomé
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Boig, Sabadell

INGREDIENTS

  • 1kg de patates
  • 100 g de mantega
  • 250 g de nata líquida
  • 100 g de fetge gras
  • 150 g de pernil tallat a daus
  • sal
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua i sal, bulliu les patates pelades i tallades a quarts.

Quan estiguin cuites, retireu-les del foc, coleu-les, passeu-les pel passapuré i afegiu-hi una mica de nata líquida i la mantega. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho tot bé amb una forquilla.

Per fer la salsa de foie, en un cassó amb una mica d'oli de gira-sol, salteu els daus de pernil. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la nata líquida i el fetge gras ratllat i deixeu-ho coure fins que quedi una salsa ben espessa.

I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb el puré de patata, desemmotlleu-ho i salseu-ho tot amb la salsa de foie.