Puré de coliflor i bolets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    La coliflor és una verdura que aporta poques calories i quantitats considerables de fibra i minerals.

INGREDIENTS

  • una coliflor

    125 g de nata 35%

    50 g de mantega

    1 tòfona negra

    250 g de ceps frescos

    una cullerada de vinagre Chardonnay

    créixens

    un got d'aigua mineral

    pebre blanc

    sal

PREPARACIÓ

Netegem la coliflor i els ceps. Després piquem la coliflor al got americà amb 125 g de nata, 250 g d'aigua, un polsim de sal, un polsim de pebre blanc. Ho triturem tot i  ho posem a foc baix en un pot. Si cal, hi afegim aigua fins a aconseguir la textura de puré.

Pelem la tòfona. Piquem les pells ben petites i les posem a infusionar a foc baix amb la mantega durant uns 10 minuts. Saltem 250 g de ceps tallats a dauets amb oli i hi posem unes gotes de vinagre Chardonnay.  Colem la mantega de tòfona que s'estava infusionant i la posem al got americà. Llencem les pells de tòfona. 

Reservem el puré de coliflor en dues mànegues pastisseres. Servim en un bol els ceps saltats, després el puré per sobre, hi ratllem tòfona i, finalment, hi tirem un raig d'oli d'oliva verge extra i unes fulles de creixen.