Puré de cigrons amb curri

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per dues persones:
  • 1 pot petit de curri
  • 80 g de cigrons bullits
  • 1 iogurt natural
  • 1 cullerada de pasta de sèsam (tahina).
  • 1 gra d'all
  • 2 bistecs de vedella d'uns 100 grams
  • grapat de créixens

PREPARACIÓ

1. En un cassó petit, escalfeu-hi 1/2 iogurt amb la cullerada de tahina, fins que arrenquin el bull. Incorporeu-hi els cigrons i traieu-ho del foc.
2. Tritureu-ho amb la batedora elèctrica fins que tingueu un puré de textura ferma.
3. Poseu-hi 1/2 culleradeta de curri i 1/2 gra d'all picat i acabeu-ho de triturar.
4. Talleu els bistecs de vedella a talls petits.
5. Talleu l'altre 1/2 gra d'all a làmines fines.
6. En una paella ben calenta, poseu-hi una mica d'oli i salteu la carn salpebrada a foc viu.
7. Quan comenci a daurar-se, afegiu-hi l'all i 1/2 culleradeta de curri i deixeu-ho al foc fins que l'all sigui ros.
8. Separeu els créixens de les tiges, netegeu-los i reserveu-los.
9. Feu una petita muntanya de puré al centre del plat, i obriu-hi un cràter de volcà al centre amb una cullera.
10. Poseu la vedella en aquest espai i els créixens al damunt, que amb l'escalfor de tot plegat tindran prou temperatura per coure's. De tota manera, és interessant copsar el joc de textures entre el cruixent de les fulles i la untuositat del puré.