Punyetes de Roquetes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Amaré

INGREDIENTS

  • Per a la crema:
  • 3 ous
  • 250 g de sucre
  • 3 dl de llet
  • 250 g d'ametlla
  • Per a la massa:
  • 1/4 de l d'oli
  • 50 g de sucre
  • 1 got de mistela
  • 1 gotet d'anís
  • 1/2 kg de farina

PREPARACIÓ

Per fer la crema d'ametlles, poseu al foc un cassó amb 3 ous i el sucre. Comenceu a batre-ho, i quan el sucre estigui una mica dissolt, tireu-hi un raig de llet calenta.
Sense deixar de remenar, espereu que arrenqui el bull i llavors afegiu-hi la resta de la llet calenta i l'ametlla mòlta. Manteniu-ho al foc, sense deixar de remenar, fins que us quedi una crema espessa i consistent. Un cop la tingueu a punt, traieu-la del foc, tapeu-la amb un drap i espereu que es refredi. Mentrestant, prepareu la massa. Poseu en un bol el sucre, la mistela, l'oli i l'anís, i bateu-ho fins que tot quedi ben barrejat i dissolt. Tot seguit, comenceu a afegir-hi la farina de mica en mica i aneu treballant la massa amb les mans fins que la tingueu ben lligada. Deixeu-la reposar 15 minuts. Per elaborar una punyeta, feu una bola petita amb la massa, estireu-la i poseu-hi una mica de crema d'ametlles al damunt. Feu una altra bola, estireu-la i feu-la servir per tapar l'altra, tot evitant que hi entri aire. A continuació, doblegueu les vores cap endins, i ja tindreu la punyeta feta. Col.loqueu-hi una ametlla al damunt, pinteu-les amb rovell d'ou i coeu-les al forn, a 190 graus i durant 25 minuts.