Punjene pohane palacinke (Creps farcides i fregides) - Vrbovec, Croàcia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Kaja Farszky, Mataró

INGREDIENTS

  • palačinke (creps)
  • xampinyons
  • carn picada
  • ceba
  • vegeta (condiment croat)
  • farina de galeta
  • crema de llet
  • aigua
  • ou
  • oli

PREPARACIÓ

Prepareu els palačinke (vegeu-ne recepta a part) i reserveu-los.
Renteu els xampinyons i talleu-los a làmines. Deixeu que coguin en una paella, a foc fluix, perquè treguin l'aigua que porten.
Un cop cuits, condimenteu-los amb una culleradeta de vegeta. Remeneu-ho i, després, afegiu-hi un bon raig de crema de llet. Quan s'hagi reduït força, escampeu-hi una mica de julivert trinxat. Reserveu-ho.
Peleu i talleu menuda la ceba. Enrossiu-la en una paella amb una mica d'oli. Quan comenci a estar estovada, afegiu la carn picada a la paella. Remeneu-ho i afegiu una tasseta d'aigua a la paella. Deixeu que es cogui tot junt a foc fluix. A mitja cocció, adobeu-ho amb una cullerada de vegeta, que li donarà el gust característic. Doneu-li el toc final amb un rajolí de crema de llet i ja tindreu els dos farcits a punt.
Esteneu una crep i poseu-hi un parell de cullerades del farcit que vulgueu. Doblegueu-ne els costats cap endins i, després, la base també cap endins. Així no s'escaparà el farcit. Acabeu d'enrotllar la crep.
Bateu un ou. Passeu cada crep primer per l'ou batut i després per la farina de galeta.
Fregiu les creps en una paella amb oli abundant.