Pulë me arra (Pollastre amb nous) - Albània

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Valbona Gunga "Bona", Barcelona

INGREDIENTS

  • pollastre
  • brou de pollastre
  • nous
  • farina
  • pebre negre
  • oli de gira-sol
  • alls
  • sal

PREPARACIÓ

Esbandiu el pollastre trossejat a raig d'aixeta. Eixugueu-lo amb un drap i fregiu-lo en una olla, amb un raig d'oli de gira-sol, a foc viu i amb l'olla tapada.
Quan el pollastre s'hagi enrossit, canvieu-lo d'olla i afegiu-hi uns quants cullerots de brou de pollastre, fins que els talls quedin gairebé coberts. Si no teniu brou de pollastre podeu posar-hi aigua, tot i que la salsa del plat no resultarà tan gustosa. Tapeu l'olla i deixeu que faci xup-xup. Peleu i talleu a làmines un parell d'alls. Sofregiu-los a l'olla on heu fregit el pollastre amb força oli. Després enrossiu-hi un parell de cullerades de farina. Trinxeu amb la batedora un grapat de nous pelades (reserveu-ne unes quantes per al final del plat) juntament amb 1 o 2 cullerots del brou de l'olla del pollastre i la farina rossa.
Retireu els talls de pollastre de l'olla i reserveu-los. Aboqueu la picada de nous a l'olla, rectifiqueu de sal i condimenteu-ho amb pebre negre al vostre gust. Doneu uns quants cops de batedora al brou de l'olla i torneu a posar-hi els talls de pollastre. Deixeu que faci xup-xup uns 5 minuts més i ja el tindreu llest.
A l'hora de servir-lo, escampeu per sobre de cada ració uns quants bocins de nous pel damunt del tall.