Pularda trufada i rostida

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Mestres
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'avi Pau, Cunit

INGREDIENTS

  • 1 pularda de 1.600 a 1.800 g
  • 30 g de tòfona negra
  • 120 g de llard
  • sal
  • pebre negre
  • 1 escarola
  • 2 branques d'api
  • créixens
  • 1 gra d'all
  • oli verge
  • vinagre de cava

PREPARACIÓ

Per començar, feu uns talls a la pell de la pularda i farciu-los amb làmines de tòfona.
Salpebreu la pularda, cobriu-la amb una mica de llard, poseu-la en una greixonera i deixeu-la coure al forn a 180 graus. De tant en tant, aneu regant-la amb el suc que vagi deixant anar. Per fer l'amanida, fregueu l'interior d'un bol amb all, afegiu-hi la sal, el pebre i el vinagre, i remeneu-ho amb una forquilla. Tot seguit, incorporeu-hi l'oli i torneu-ho a remenar. Afegiu-hi l'escarola, els créixens i les branquetes d'api. A continuació, retireu la pularda del forn i deixeu-la refredar. Després, emplateu-ne els talls i cobriu-los amb una mica del suc de coure-la. Emboliqueu el plat sencer amb paper film i utilitzeu el plat com a tapadora d'una olla on bullireu el brou de Nadal. Quan el plat estigui ben calent, desemboliqueu-lo i serviu-lo.