Pularda rostida a la catalana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Gaig
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Gaig, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 pularda de 2,5 kg aprox.
  • 16 prunes
  • 50 g de pinyons
  • 12 cebetes
  • 2 pastanagues
  • 8 tomàquets petits
  • 1/2 got de vi ranci
  • 100 g de llard
  • 25 g de mantega
  • oli verge
  • sal i pebre
  • Per a la bresa:
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 xirivia
  • 1 tija d'api
  • 4 grans d'all

PREPARACIÓ

Per començar, saleu la pularda i poseu-la en una olla amb la bresa ben tallada i els pedrers.
Afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho tot, tapeu l'olla i deixeu-ho bullir durant uns 45 minuts. A continuació, talleu la pularda a quarts, poseu-los en una plata de forn, unteu-los de llar per sobre i gratineu-ho al forn fins que quedi ben daurat.

Tot seguit, poseu el brou de rostir la pularda en un cassó i deixeu-ho reduir. Després, lligueu-ho amb mantega i afegiu-hi les prunes, les orellanes i els pinyons.

Mentrestant, enrossiu en una paella amb oli les pastanagues, les cebetes i els tomàquets petits.

I ja per acabar, emplateu la pularda i les verduretes i aboqueu la salsa per sobre de la pularda.
Anar al contingut