Pularda rostida a la catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Gaig
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Gaig, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 pularda de 2,5 kg aprox.
- 16 prunes
- 50 g de pinyons
- 12 cebetes
- 2 pastanagues
- 8 tomàquets petits
- 1/2 got de vi ranci
- 100 g de llard
- 25 g de mantega
- oli verge
- sal i pebre
- Per a la bresa:
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 xirivia
- 1 tija d'api
- 4 grans d'all
PREPARACIÓ
Per començar, saleu la pularda i poseu-la en una olla amb la bresa ben tallada i els pedrers.
Afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho tot, tapeu l'olla i deixeu-ho bullir durant uns 45 minuts. A continuació, talleu la pularda a quarts, poseu-los en una plata de forn, unteu-los de llar per sobre i gratineu-ho al forn fins que quedi ben daurat.
Tot seguit, poseu el brou de rostir la pularda en un cassó i deixeu-ho reduir. Després, lligueu-ho amb mantega i afegiu-hi les prunes, les orellanes i els pinyons.
Mentrestant, enrossiu en una paella amb oli les pastanagues, les cebetes i els tomàquets petits.
I ja per acabar, emplateu la pularda i les verduretes i aboqueu la salsa per sobre de la pularda.
Afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho tot, tapeu l'olla i deixeu-ho bullir durant uns 45 minuts. A continuació, talleu la pularda a quarts, poseu-los en una plata de forn, unteu-los de llar per sobre i gratineu-ho al forn fins que quedi ben daurat.
Tot seguit, poseu el brou de rostir la pularda en un cassó i deixeu-ho reduir. Després, lligueu-ho amb mantega i afegiu-hi les prunes, les orellanes i els pinyons.
Mentrestant, enrossiu en una paella amb oli les pastanagues, les cebetes i els tomàquets petits.
I ja per acabar, emplateu la pularda i les verduretes i aboqueu la salsa per sobre de la pularda.