Pularda amb préssec de vinya

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Oriol Llavina
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els préssecs són rics en carotens, que un cop a l'organisme es transformen amb vitamina A i ajuden a mantenir la pell sana

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 pularda
  • 4 préssecs
  • 250 g de mongeta tendra
  • 2 cebes tendres
  • 2 grans d'all
  • 1 got de vi blanc (de raïm “xarel•lo”)
  • sal i pebre
  • herbes de muntanya

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la pularda en quarts i desosseu el pit. Poseu una mica d'oli en una cassola i daureu-hi les cuixes. Un cop daurades, afegiu-hi la ceba tendra i l'all, tallat molt petit, i continueu enrossint les cuixes. Tot seguit, sense esperar que la ceba estigui tova, afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduir fins que s'evapori.
Mentrestant, peleu els préssecs, talleu-los de forma irregular i incorporeu-los a la cassola. Tireu-hi també una mica d'aigua, si cal.
Quan les cuixes estiguin cuites, retireu-les de la cassola i coleu el suc de la seva cocció. Poseu aquest suc en un cassó al foc i deixeu-lo reduir fins que tingui textura de salsa.
A continuació, talleu les mongetes a tires fines, escaldeu-les en un cassó amb aigua bullent durant un minut i refredeu-les en un bol amb aigua freda i gel, a fi de mantenir el color i la textura.
Seguidament, enrossiu en una paella amb una mica d'oli els pits de pularda. Quan estiguin ben rossos, afegiu-hi els préssecs. Finalment, incorporeu-hi les mongetes per tal que s'escalfin.
I ja per acabar, poseu un tros de cuixa al mig del plat, una meitat de préssec, mig pit i les mongetes i salseu-ho tot.