Pularda a la nostra manera

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Esteve
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Nectari, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 pulardes de 600 g
  • oli d'oliva per confitar
  • 2 grans d'all
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branca de romaní
  • 1 branca de farigola
  • 1 gotet de conyac
  • verdures de temporada
  • 2 pomes
  • 100 g de sucre
  • 1 nou de mantega
  • 1 tassa de caldo fosc
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli d'oliva abundant confiteu les cuixes de la pularda a foc suau durant uns 45 minuts.
Seguidament, salteu-les en una paella amb una mica d'oli fins que estiguin ben dauradetes.

A continuació, poseu la resta de la pularda, ja salpebrada, en un cassó amb una mica d'oli d'oliva, els grans d'all, el romaní, la farigola i el llorer i deixeu-lo coure al forn durant 12 minuts a 180 graus. Quan estigui cuita, afegiu-hi el conyac, deixeu-lo reposar uns minuts i reserveu-lo.

Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint escaldeu les verdures durant uns segons i refredeu-les en un bol amb aigua i gel. Després, salteu-les en una paella amb una mica d'oli.

Finalment, en una paella amb una mica de mantega i sucre caramel·litzeu la poma tallada a grills.

I ja per acabar, emplateu la pularda, poseu-hi les cuixes confitades a un costat, les verdures i la poma a l'altre costat i salseu-ho tot amb el caldo fosc escalfat.
Anar al contingut