Pularda a la nostra manera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Esteve
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Nectari, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 pulardes de 600 g
- oli d'oliva per confitar
- 2 grans d'all
- 2 fulles de llorer
- 1 branca de romaní
- 1 branca de farigola
- 1 gotet de conyac
- verdures de temporada
- 2 pomes
- 100 g de sucre
- 1 nou de mantega
- 1 tassa de caldo fosc
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli d'oliva abundant confiteu les cuixes de la pularda a foc suau durant uns 45 minuts.
Seguidament, salteu-les en una paella amb una mica d'oli fins que estiguin ben dauradetes.
A continuació, poseu la resta de la pularda, ja salpebrada, en un cassó amb una mica d'oli d'oliva, els grans d'all, el romaní, la farigola i el llorer i deixeu-lo coure al forn durant 12 minuts a 180 graus. Quan estigui cuita, afegiu-hi el conyac, deixeu-lo reposar uns minuts i reserveu-lo.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint escaldeu les verdures durant uns segons i refredeu-les en un bol amb aigua i gel. Després, salteu-les en una paella amb una mica d'oli.
Finalment, en una paella amb una mica de mantega i sucre caramel·litzeu la poma tallada a grills.
I ja per acabar, emplateu la pularda, poseu-hi les cuixes confitades a un costat, les verdures i la poma a l'altre costat i salseu-ho tot amb el caldo fosc escalfat.
Seguidament, salteu-les en una paella amb una mica d'oli fins que estiguin ben dauradetes.
A continuació, poseu la resta de la pularda, ja salpebrada, en un cassó amb una mica d'oli d'oliva, els grans d'all, el romaní, la farigola i el llorer i deixeu-lo coure al forn durant 12 minuts a 180 graus. Quan estigui cuita, afegiu-hi el conyac, deixeu-lo reposar uns minuts i reserveu-lo.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint escaldeu les verdures durant uns segons i refredeu-les en un bol amb aigua i gel. Després, salteu-les en una paella amb una mica d'oli.
Finalment, en una paella amb una mica de mantega i sucre caramel·litzeu la poma tallada a grills.
I ja per acabar, emplateu la pularda, poseu-hi les cuixes confitades a un costat, les verdures i la poma a l'altre costat i salseu-ho tot amb el caldo fosc escalfat.