Puffed wheat cake (Barretes casolanes de cereals i xocolata) - Saskatchewan, Canadà

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Sabrina Voss, Gavà

INGREDIENTS

  • 8-9 tasses de blat inflat, del tipus smacks
  • 250 g de sucre morè
  • 125 g de Corn Syrup (xarop de blat de moro; es pot substituir per mel)
  • 60 g de margarina
  • 2 cullerades de cacau en pols (sense sucre)

PREPARACIÓ

Foneu la margarina en una cassola. Afegiu-hi el xarop (o la mel), el sucre i, finalment, el cacau. Tingueu cura de remenar-ho força cada vegada que hi afegiu un ingredient abans d'afegir-n'hi un altre. Procureu que no arribi a bullir; d'aquesta manera us assegurareu que el torró no quedi dur en excés.
Poseu el blat inflat en un bol gros i aboqueu-hi per sobre la barreja; remeneu-ho força i repartiu aquesta pasta dins un motlle o una safata de vores no gaire altes (la pasta us ha de quedar d'un parell de dits de gruix).
Aixafeu la pasta amb una forquilla perquè quedi ben compactada i deixeu-la reposar, com a mínim, durant 1 hora a temperatura ambient perquè s'endureixi (el temps és aproximat, dependrà del fred o de la calor que faci). Passat aquest temps, ja la podeu tallar en porcions.
Aquestes "barretes de cereals" són ideals per berenar.