Púding d'espigalls amb crema de carbassa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Valentí Mongay
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Salseta, Sitges
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els espigalls són una verdura de fulla, amb un gust intens, típica del Garraf que es recolecta entre octubre i març. Es rica en vitamina A , C , potassi i fibra.

INGREDIENTS

  • 1 kg d'espigalls
  • 5 ous
  • 10 cl de nata líquida
  • sal
  • 200 g de formatge d'ovella ratllat
  • Per a la beixamel:
  • 1/2 l de llet
  • 35 g de farina
  • 30 g de mantega
  • nou moscada
  • sal
  • Per a la crema de carbassa:
  • 500 g de carbassa
  • oli d'oliva verge extra
  • 150 g de ceba
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol els espigalls ja bullits i escorreguts, els ous, la nata i la sal i tritureu-ho amb el túrmix.

Seguidament, poseu-ho en un motlle de silicona, sobre una safata amb aigua i deixeu-ho coure al forn al bany maria a 180 graus durant 40 minuts.

Per fer la beixamel, poseu en un cassó la llet, la farina, la mantega, la nou moscada i la sal i deixeu-ho coure mentre ho remeneu fins que us quedi una crema ben fina.

Per fer la crema de carbassa, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la carbassa tallada a dauets i deixeu-la sofregir durant uns minuts.

Després, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i quan la carbassa estigui cuita retireu-ho del foc i tritureu-ho bé amb el túrmix.

Finalment, poseu una mica de beixamel en una cassola, poseu-hi un tall de púding a sobre, cobriu-lo amb una mica més de beixamel i formatge ratllat i deixeu-ho gratinar al forn durant uns minuts.

I ja per acabar, emplateu el púding gratinat i poseu-hi la salsa de carbassa al voltant.