Púding de raïm i panses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Incloure fruita a les receptes és una bona manera d'enriquir-les en vitamines, minerals i altres nutrients com la fibra.

INGREDIENTS

  • 300 g de croissants secs 

    300 g de llet fresca

    100 g de nata 35%

    125 g de panses

    125 g de raïm 

    100 g de crema de formatge

    70 g de mantega

    3 ous i 1 rovell

    3 cullerades de pa ratllat

    pell de llimona

    1 cardamom

    50g d'ametlles torrades

    farina 

    sal

PREPARACIÓ

  1. Posem en un recipient 300 g de llet fresca, 100 g de nata, 125 g de panses, pell de llimona i un cardamom aixafat. Ho portem a ebullició, hi tanquem el foc i ho deixem infusionar tapat, durant 10 minuts.
  2. Separem clares de rovells de 4 ous en dos bols i reservem una clara per a una altra recepta.
  3. Amb les varetes elèctriques batem tres clares a punt de neu, amb un pols de sal.
  4. Blanquegem els 4 rovells amb les varetes elèctriques i hi afegim 100 g de crema de formatge.
  5. Retirem les panses infusionades i les eixuguem amb paper absorbent.
  6. Dins el bol de la llet posem 300 g de croissants secs trossejats amb 70 g de mantega. Ho remenem amb una llengua.
  7. Hi afegim els rovells blanquejats i ho remenem suaument.
  8. Hi afegim, a poc a poc, les clares muntades amb una cullerada de pa ratllat.
  9. Untem un motlle amb mantega i hi espolsem una mica de pa ratllat. L'omplim amb la massa.
  10. Posem a escalfar un recipient amb aigua per fer un bany maria.
  11. Tallem 125 g de raïm i el posem a dins de la massa.
  12. Enfarinem les panses reservades i les afegim a la massa.
  13. Posem el motlle al bany maria al forn en una safata amb aigua calenta, a 90º, durant 50 minuts.
  14. Traiem el púding del motlle i el deixem en una safata.
  15. Piquem un grapat d'ametlles en un morter.
  16. Posem les ametlles a sobre del púding i ja està llest.