Púding de pa sec

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Irene Gelpí (Escriptora de l'Alt Penedès)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    la fruita dessecada és un interessant complement nutricional, ja que conté una gran concentració en energia, vitamines, minerals i fibra.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 300 g de pa integral sec
  • 1/2 l de llet
  • 1 branqueta de canyella
  • 1 llimona
  • 100 g de mantega
  • 2 ous
  • 200 g de fruita dessecada variada (panses, orellanes, figues...)
  • 1 poma
  • 300 g de sucre integral
  • sal
  • 2 cullerades soperes de farina o pa ratllat (pel motlle)

PREPARACIÓ

Per començar, foneu la mantega al microones.

Mentrestant, poseu la llet a bullir amb la canyella i la pell de llimona, deixeu-la bullir 2 minuts i, mentre bull, talleu el pa a trossos.

A continuació, retireu la llet del foc, traieu la canyella i la pell de llimona, aboqueu-la en un bol, afegiu-hi el pa sec trossejat, remeneu-ho bé amb unes varetes i, mentre el pa xucla la llet, talleu la fruita dessecada i la poma, amb pell, a trossets. Seguidament, afegiu la fruita al bol de la llet, amb el sucre, els rovells d'ou i la mantega fosa i remeneu-ho bé.

Tot seguit, bateu les clares a punt de neu amb un polsim de sal i afegiu-les a la massa remenant-ho amb cura.

Finalment, prepareu el motlle engreixant-lo amb una mica de mantega i empolsant-lo amb farina o pa ratllat. Aboqueu-hi la massa i coeu-ho al forn preescalfat a 180ºC durant 20 o 30 minuts. Després, deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo.

I ja per acabar, decoreu-lo amb talls de llimona pel damunt i ja el podeu servir.