Púding de mel

Mel
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Púding de mel
  • 300 g de mel
  • 650 ml de llet sencera
  • 1 canó de canyella
  • 3 fulls de gelatina
  • 4 rovells
  • 2 ous
  • castanyes en conserva
  • 2 peres
  • 250 g de pa de mel
  • aiguardent de pera

PREPARACIÓ

1. Fem reduir una mica de mel en un cassó, per treure'n l'aigua. Ens ha de quedar com un caramel, amb una textura molt flexible.

2. Un cop tenim la textura desitjada, preparem una superfície antiadherent, un sil-pad, a sobre d'una safata, i amb una cullera hi anem fent cordills, línies rectes, formes rodones, fils molt finets, que quan es refredin quedaran sòlids com el caramel i ens serviran per decorar el púding. Vigileu de no cremar-vos. Una bona part d'aquest caramel l'hem de fer servir per posar a la base del motlle rectangular de silicona on farem el púding.

3. Posem una olla al foc i hi aboquem tota la llet. Ara hi afegim la mel restant i el canó de canyella.

4. Activem les làmines de gelatina en un bol amb aigua freda.

5. Tirem les làmines de gelatina al cassó on tenim la llet.

6. Després de fer-la bullir, la deixem refredar.

7. Tallem les castanyes en làmines molt finetes i també tallem el pa de mel i les peres en trossets molt petits i uniformes.

8. En un bol hi posem els rovells d'ou i els comencem a batre.

9. Afegim al bol on tenim els rovells el pa de mel, les castanyes i la pera, que hem tallat a trossets ben petits. El pa de mel i les castanyes ens ajudaran a espessir-ho. Ho barregem tot bé amb l'ou.

10. Ara traiem el canó de canyella de la llet que tenim barrejada amb la mel, i l'afegim calenta, però no acabada de bullir -l'hem fet refredar una mica- al bol on tenim els rovells. Amb això ja tindrem una base de púding.

11. Hi afegim una miqueta d'aiguardent de pera, i ja la podem tirar al motlle que hem preparat amb el caramel.

12. A continuació, coem el púding al bany maria: posem el forn a 180ºC. Agafem una safata per anar al forn que sigui fonda i hi posem una superfície (pot ser una reixa) que impedeixi que el motlle de silicona on tenim el púding tingui contacte amb la base de la safata. Situem el motlle amb el púding a dins i hi aboquem l'aigua freda. I cap al forn, 45 minuts.

13. Ja ho podem emplatar: en tallem un tros i el decorem amb les figures que hem fet al principi amb el caramel. Nosaltres hi hem afegit una miqueta de salsa de móres.