Púding de caramel

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Luid
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Masnoví, El Masnou

INGREDIENTS

  • 1 l de llet
  • 300 g de sucre
  • 8 ous
  • 30 g d'ametlla torrada
  • 30 g d'avellana torrada
  • 30 g de nous
  • 10 g de pinyons
  • crema de llet
  • mel de romaní

PREPARACIÓ

Per començar, desfeu una part del sucre en un cassó i poseu-la al fons del motllo on farem el púding.
A continuació, desfeu una mica de sucre i caramel·litzeu-hi els fruits secs. Remeneu-ho i aparteu-ho del foc. Tot seguit, incorporeu-hi la llet i torneu-ho a posar al foc. Quan estigui tot ben lligat, tritureu-ho amb el 'túrmix'. Mentrestant, poseu el sucre i els ous en un bol i barregeu-ho. Incorporeu-ho a la llet amb fruits secs i remeneu-ho. Poseu aquesta mescla dins del motllo on fareu el púding i deixeu-ho coure al bany maria dins del forn durant uns 45 o 50 minuts. Per fer el toffee, escalfeu la mel en una paella. Quan canviï de color, afegiu-hi la crema de llet i remeneu-ho. I ja per acabar, deixeu refredar el púding durant unes 8 o 10 hores. Emplateu-lo i poseu-hi el toffee per sobre. Decoreu-ho amb algun fruit sec caramel·litzat que prèviament haureu reservat.
Anar al contingut