Púding de caramel
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Luid
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Masnoví, El Masnou
INGREDIENTS
- 1 l de llet
- 300 g de sucre
- 8 ous
- 30 g d'ametlla torrada
- 30 g d'avellana torrada
- 30 g de nous
- 10 g de pinyons
- crema de llet
- mel de romaní
PREPARACIÓ
Per començar, desfeu una part del sucre en un cassó i poseu-la al fons del motllo on farem el púding.
A continuació, desfeu una mica de sucre i caramel·litzeu-hi els fruits secs. Remeneu-ho i aparteu-ho del foc. Tot seguit, incorporeu-hi la llet i torneu-ho a posar al foc. Quan estigui tot ben lligat, tritureu-ho amb el 'túrmix'. Mentrestant, poseu el sucre i els ous en un bol i barregeu-ho. Incorporeu-ho a la llet amb fruits secs i remeneu-ho. Poseu aquesta mescla dins del motllo on fareu el púding i deixeu-ho coure al bany maria dins del forn durant uns 45 o 50 minuts. Per fer el toffee, escalfeu la mel en una paella. Quan canviï de color, afegiu-hi la crema de llet i remeneu-ho. I ja per acabar, deixeu refredar el púding durant unes 8 o 10 hores. Emplateu-lo i poseu-hi el toffee per sobre. Decoreu-ho amb algun fruit sec caramel·litzat que prèviament haureu reservat.
A continuació, desfeu una mica de sucre i caramel·litzeu-hi els fruits secs. Remeneu-ho i aparteu-ho del foc. Tot seguit, incorporeu-hi la llet i torneu-ho a posar al foc. Quan estigui tot ben lligat, tritureu-ho amb el 'túrmix'. Mentrestant, poseu el sucre i els ous en un bol i barregeu-ho. Incorporeu-ho a la llet amb fruits secs i remeneu-ho. Poseu aquesta mescla dins del motllo on fareu el púding i deixeu-ho coure al bany maria dins del forn durant uns 45 o 50 minuts. Per fer el toffee, escalfeu la mel en una paella. Quan canviï de color, afegiu-hi la crema de llet i remeneu-ho. I ja per acabar, deixeu refredar el púding durant unes 8 o 10 hores. Emplateu-lo i poseu-hi el toffee per sobre. Decoreu-ho amb algun fruit sec caramel·litzat que prèviament haureu reservat.