Pudim de leite (Púding de llet) - Cap Verd

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Mery Rute Andrade, Taradell

INGREDIENTS

  • 6 ous
  • 450 g de llet condensada
  • 450 g de llet
  • 350 g de sucre
  • licor Grand Marnier
  • ratlladura de llimona
  • aigua

PREPARACIÓ

En un bol gros, bateu-hi els ous amb la llet i la llet condensada. Us anirà molt més bé si feu servir una batedora elèctrica. Després afegiu-hi una cullerada de ratlladura de llimona i un rajolí de Grand Marnier. Bateu-ho una altra vegada fins que aconseguiu que sigui cremós i uniforme. Prepareu el sucre cremat posant en un cassó el sucre amb una mica d'aigua. Aneu-ho remenant fins que caramel·litzi i aboqueu-lo al motlle del púding. La Mery va utilitzar un motlle de corona, de mida familiar, dels que es poden tapar.
Aboqueu la barreja d'ous i llet al motlle, tapeu-lo i deixeu-ho coure al bany Maria durant mitja hora. Un cop cuit, espereu que el púding s'hagi refredat abans de desmotllar-lo. Aboqueu-lo en un plat i deixeu-lo refrigerar fins a l'hora de servir-lo.

Anar al contingut