Pudding de pan (Púding de pa) - l'Havana, Cuba

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Regla María Marcheco, Sant Esteve d'en Bas

INGREDIENTS

  • un tros gros de pa (millor sec)
  • llet
  • canyella en pols
  • 3-4 ous
  • 1 tassa de sucre
  • 3-4 cullerades de margarina
  • panses de Corint
  • coco ratllat
  • sucre vainillat
  • 3 culleradetes de rom
  • sucre caramel (ja preparat)

PREPARACIÓ

Trossegeu el pa. Poseu-lo en un bol i remulleu-lo amb un bon raig de llet. Deixeu que s'estovi durant una estona i condimenteu-lo amb canyella en pols, al vostre gust.
Després tritureu-ho amb el túrmix. Aboqueu-ho en un altre bol i afegiu-hi els ous (3 o 4, depenent de la quantitat de pa que hagueu utilitzat). Remeneu-ho perquè quedin integrats i incorporeu-hi el sucre. Torneu a remenar-ho fins que el sucre s'hagi desfet.
Foneu la margarina en una tassa i incorporeu-la al bol. Afegiu-hi un grapat de panses, força coco ratllat i el sucre vainillat, al vostre gust de dolçor. Barregeu-ho i doneu-li el toc final afegint-hi el rom.
Unteu amb força margarina el motllo, repartiu-hi el sucre caramel pel fons i aboqueu-hi la barreja. Tapeu el motllo amb paper d'alumini i feu-lo coure al bany Maria, durant 1 hora, més o menys. A mitja cocció, feu un parell de foradets al paper de plata, perquè pugui marxar una mica el vapor concentrat.
Un cop cuit, deixeu-lo refredar i escampeu-hi més coco ratllat per sobre. Això farà que no s'enganxi gaire al plat de servir quan li doneu la volta per desemmotllar-lo.