Préssecs quadrats

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Alba Roig
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona

INGREDIENTS

  • 400 g de préssecs
  • 100 g de sucre
  • 5 fulls de gelatina
  • Arrop de vi:
  • 1/2 l de vi negre
  • 150 g de sucre
  • un canonet de canyella
  • una pell de taronja
  • Crumble:
  • 45 g de sucre morè
  • 45 g d'ametlla pelada en pols
  • 30 g de mantega
  • 20 g de farina

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó els préssecs pelats i tallats a daus i el sucre, i deixeu-ho coure durant 3 minuts. Després, afegiu-hi la gelatina, remullada i escorreguda, remeneu-ho bé, poseu-ho dins els motllos i deixeu-ho refredar a la nevera durant 4 o 5 hores.

Per fer l'arrop, poseu en un cassó el vi negre, el sucre, la pell de taronja i la canyella i deixeu-ho reduir a foc suau. A continuació, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a la nevera.

Per fer el crumble, poseu sobre una safata, el sucre morè, l'ametlla, la farina i la mantega i remeneu-ho bé amb els dits fins que quedi tot ben barrejat. Seguidament, deixeu-ho coure al forn durant 7 minuts a 200 graus.

I ja per acabar, emplateu el motllo amb el préssec, desemmotlleu-lo, poseu-hi el crumble al voltant i salseu-ho tot amb l'arrop de vi.