Presa de porc ibèric amb calçots

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Lacambra
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Catalina, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 "preses" de porc ibèric
  • 16 calçots
  • oli d'oliva
  • sal
  • Per a la salsa romesco:
  • 10 avellanes
  • 10 ametlles
  • 2 tomàquets escalivats
  • 6 grans d'all escalivats
  • nyores
  • 1 llesca de pa fregit
  • 1 tasseta d'oli d'oliva verge
  • 1 raig de vinagre de Xerès

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els calçots nets en una safata amb un raig d'oli i deixeu-los coure al forn durant 20 minuts a 180 graus.

Després, tapeu la safata amb paper d'alumini, torneu-ho a posar al forn durant 5 minuts més i reserveu-los.

Per fer el romesco, poseu en un bol les avellanes, les ametlles, els tomàquets, els grans d'all, la polpa de les nyores, la llesca de pa, l'oli i el vinagre de Xerès i tritureu-ho tot amb el túrmix.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli, salteu la "presa" de porc. Quan estigui ben daurada, talleu-la a trossos ben gruixuts.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els calçots i rectifiqueu-los de sal.
I ja per acabar, emplateu els calçots, poseu-hi els talls de "presa" a sobre i salseu el plat amb el romesco.